Menu

De leukste dans zomercursussen in Amsterdam (en omstreken)!

Het einde van het dansseizoen is in zicht. Niet getreurd; er zijn genoeg leuke dans zomercursussen dit jaar! Summer schools zijn de perfecte gelegenheid om de danstechniek op peil te houden, nieuwe dansvrienden te ontmoeten én om kennis te maken met gerenommeerde dansdocenten, dansstijlen en danstheaters. Lees snel verder voor ons overzicht van de leukste dans zomercursussen in en rondom Amsterdam waar je aan kan deelnemen in 2022.

nationale opera en ballet balletkleding voor kinderen balletles
© Nationale Opera en Ballet

Waarom zou je een zomercursus volgen?

De vakantie is toch om te ontspannen? Ja zeker, maar daarnaast kan je nog zoveel meer uit je zomer halen met een bijzondere zomercursus! We vertelden het al eerder; summer schools zijn ideaal om de danskennis te verbreden en jouw danstechniek te verbeteren. Buiten de summer school om is er genoeg tijd om de stad te verkennen en te genieten van de vele culturele zomerfestivals.

Je leert bovendien nieuwe dansers en choreografen van over de hele wereld kennen, doet danservaring op en misschien nog wel het leukste deel: Je hoeft je verplichte kledingvoorschriften van de dansschool niet aan. Dit betekent dat je eindelijk mag dansen in die comfortabele ballet warm-ups, zwierige lange balletrok of dat prachtige balletjurkje.

Tip: Bezoek tijdens de zomercursus DANSWinkel Amsterdam om de leukste danskleding uit te kiezen met al je nieuwe dansvrienden!

1: Amsterdam International Summer School

Klassiek- en modern ballet op hoog niveau met lessen van bekende dansdocenten en internationale topdansers. Dat is wat je kan verwachten tijdens de Amsterdam International Summer School. Georganiseerd door de Nationale Balletacademie in samenwerking met het Nationale Ballet. De cursus vindt bovendien plaats in de balletstudio’s van Het Nationale Ballet! In 2022 is er keuze uit twee soorten dans zomercursussen: voor 15-21 jaar en 12-14 jaar.

Data/leeftijd:9 – 22 juli 2022 (15 – 21 jaar) & 12 – 17 juli 2022 (12 – 14 jaar).
Programma:Dagelijkse lessen klassiek ballet, pas de deux, solo’s, hedendaags en repertoire van Het Nationale Ballet.
Docenten:Van Het Nationale Ballet, de Junior Company, De Nationale Balletacademie en gastdocenten.
Locatie:Amsterdam, Muziektheater.
Informatie:dutchnationalballetacademy.nl
amsterdam international summer school nationale ballet academie

2: HJS Summer Intensive

Met een breed activiteitenprogramma biedt de Amsterdam Summer Intensive 2022 je een geweldige danservaring in een van ’s werelds mooiste en meest gecultiveerde steden. 3 weken lang lessen en workshops in een breed scala aan stijlen en technieken, variërend van repertoire tot co-creatie en improvisatie. Bovendien maak je zelf je eigen lesschema! Na de danslessen kan je jouw eigen werk laten zien of genieten van diverse dansoptredens tijdens het Julidans Festival, Over het IJ Festival en het Vondelpark Openluchttheater.

Data:11-29 juli
Programma: Technieklessen en workshops, oa. Gaga & Naharin repertoire, Forsythe’s Improvisation Technologies, Acrodance,
Marco Goecke Repertory, Jiří Kylián Repertoire, Flamenco Roots, Urban Contemporary, Tai Chi.
Docenten:diverse (inter)nationale (gast)docenten.
Locatie:Amsterdam, Chassé Dance Studios.
Informatie:hjs.amsterdam
hjs summer intensive dans zomercursussen 2022

3: CREA Zomercursussen

CREA is het culturele studentencentrum van Amsterdam, gelegen aan de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de zomercursussen ga je een week lang aan de slag met een creatieve cursus. Je kunt kiezen uit meer dan 60 cursussen verdeeld over 6 zomerweken. Onder de dans zomercursussen vallen bijvoorbeeld klassiek/modern, feminine confidence, house dance, the art of drag, urban dance video en vernacular jazz dance. Je hoeft geen (pre-)professional in de dansstijl te zijn; iedereen is welkom! Geniet van een gezellige zomersfeer, met creatieve cursussen die je helpen je (misschien nog wel onontdekte) talenten te ontwikkelen!

Data:4 juli t/m 12 augustus 2022
Programma:Eenweekse cursus van 1 specialisatie. Keuze uit verschillende dans-, theater-, media- en muziekvormen.
Docenten:Diverse (inter)nationale (gast)docenten.
Locatie:CREA, Roeterseilandcampus.
Informatie:crea.nl
crea amsterdam dans zomercursussen 2022 summer courses

4: Aslan Zomerschool

Ben je gek op muziek, dans en/of theater? Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Ga creatief uit je bol met de Aslan Zomerschool. Bij de Zomerschool werk je in de laatste week van de zomervakantie iedere dag aan andere skills. Van capoeira tot dj en van percussie tot streetdance. Aan het eind van de week geef je een spetterende eindpresentatie. En heb je daarna de smaak te pakken? Dan kun je een vervolgcursus volgen op jouw school of in de buurt via het project Muziek, Dans & Theater in mijn Buurt.

Data:22 t/m 26 augustus 2022. Ma t/m vr van 10:00-16:00
Leeftijd:6-12 jaar
Programma:Een week vol muziek, dans en theater.
Docenten:Diverse docenten van het Aslan Muziekcentrum.
Locatie:Aslan Muziekcentrum. Locatie Amsterdam Nieuw-West: Louis Bouwmeesterstraat 214.
Informatie:aslanmuziek.nl
aslan muziekcentrum dans theater muziek zomerschool voor kinderen

5: Codarts Zomerschool

Voor deze summer school nemen we een flinke stap uit Amsterdam en gaan we naar Rotterdam! Codarts is een internationale hogeschool in Rotterdam die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. Dit jaar organiseert de dansvooropleiding van Codarts hun eerste zomerschool. Het belooft een dynamische en bijzondere week te worden vol actie, plezier en intensieve danslessen. Twintig lessen, twee niveaus, één eindpresentatie. Gedurende deze week kun je naast lekker dansen ook proeven of de vooropleiding dans van Codarts misschien wel iets voor jou is.

Data:11 – 15 juli, dagelijks van 11.00 tot 14.00 uur
Leeftijd:Niveau 1: klassen 1 & 2 (middelbare school)
Niveau 2: groep 6 t/m 8 (basisschool)
Programma:Ballet, Modern, Floorbarre, Karate, Repertoire.
Docenten:Diverse docenten van Codarts Rotterdam.
Locatie:Codarts Rotterdam. Kruisplein 26, 3012 CC Rotterdam.
Informatie:codarts.nl
codarts zomerschool vooropleiding dans summer school voor jonge dansers
© De Schaapjesfabriek

Nog geen zomerschool gevonden die bij jou past? Bekijk ons overzicht van dans zomercursussen binnen én buiten Nederland: Summer Schools voor dansers in 2022!