Menu

Permanente make-up: de uitkomst voor danseressen!

De theaters hebben hun deuren geopend en we kunnen weer volop live genieten van de danskunst. Dansgezelschappen kunnen eindelijk weer op tournee, dansers mogen weer iedere avond op het podium staan en danssport competities worden weer opgestart. Ontzettend leuk, maar de huid moet wel weer even wennen aan de frequente zware toneel make-up.

Hoe heerlijk zou het zijn om een paar stappen in je beauty routine over te kunnen slaan? Laten wij nou net dé oplossing hebben: permanente make-up. Wat is het, wat zijn de voordelen en waar kan je het professioneel laten doen? Wij beantwoorden al je vragen.

Hoe werkt (semi) permanente make-up?

Permanente make-up klinkt misschien ingrijpend. Vooral wanneer het geassocieerd wordt met gezichts tatoeëring. Permanente make-up is eigenlijk eerder ‘semi permanent’. De cosmetische pigmentatie zal na verloop van tijd namelijk vervagen. De technieken zijn bovendien zo ver ontwikkeld dat het prachtige, natuurlijke resultaten oplevert.

Bij PMU behandelingen worden de natuurlijke pigmenten met zeer fijne naaldjes tussen de eerste en tweede huidlaag aangebracht. Hier voel je bijna niets van! Omdat de inkt in de eerste laag van de huid wordt geplaatst, ontstaat er geen littekenweefsel en is de genezing heel mooi. Ervaar van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat een frisse en uitgesproken look. Geen make-up benodigd!

Welke behandelingen zijn aan te raden voor dansers?

Van ballerina’s tot Ballroom danseressen; toneel make-up hoort bij het beroep. Professionele danseressen ervaren vaak vele voorstellingen of danscompetities in een reeks. Daarbij kan het dagelijks moeten aanbrengen van de toneel make-up beste een gedoe zijn. Bovendien is de kans groot dat de make-up uitloopt of vervaagt tijdens het intensieve sporten. Daarom zijn de volgende beautybehandelingen echt een aanrader voor danseressen:

Ombré Powder Brows

Bij de Powder Brow behandeling, ook wel de schaduwtechniek behandeling genoemd, brengt de specialiste pixels in de huid aan. De Ombré techniek resulteert in zachte, poederachtige wenkbrauwen met een natuurlijke uitstraling. Geschikt voor alle huidtypes en wel 1 tot 3 jaar zichtbaar.

permanente make-up voor dansers ombre powder brows

Perfect Lips PMU

Zonder gekleurde lippen kunnen je expressies al snel wegvallen in de felle lichten van de danszaal of het toneel. Een redder in nood voor dansers, eigenlijk voor iedere soort artiest, is de Perfect lips PMU behandeling. Bij deze techniek kleurt de schoonheidsspecialiste de lippen volledig in met permanente make-up.

semi permanente make-up voor dansers en artiesten perfect lips pmu

Wimperextensions

Wimperextensions vallen misschien niet onder permanente make-up, maar ze zijn wel een geschikte semi-permanente behandeling voor dansers. Bij wimperextensions worden er losse haartjes op je eigen wimperhaartjes aangebracht om vollere- en langere wimpers te creëren. Hierdoor zijn nepwimpers, wimperkrullers en mascara’s niet meer nodig. Ervaar de hele dag door een frisse en uitgesproken blik. Wimperextensions blijven tussen de 4 en 6 weken zitten.

Zijn er ook minder permanente opties?

Er zijn natuurlijk ook nog minder permanente opties die een uitgesproken uitstraling tot gevolg hebben. Denk aan het shapen en verven van de wenkbrauwen of het liften van de eigen wimpers. Ook gezichtsmassages, visagie en manicures zijn aan te raden voor een grote show, competitie of dansevenement.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een beautysalon?

Indien een specialist geen behoorlijke prijs vraagt voor een behandeling, zal ze waarschijnlijk niet doen wat zij hoort te doen, om deze snel veranderende industrie te volgen. Een professional investeert namelijk voortdurend in opleidingen, de juiste verzekering, sanitaire infrastructuur, hygiënemaatregelen en kwaliteitsmateriaal. Naast kwaliteitseisen is een persoonlijke service natuurlijk ook heel belangrijk. Zorg eventueel voor een ontmoeting in de salon met jouw schoonheidsspecialiste naar keuze.

Interesse in wimperextensions en/of semi permanente make-up? Neem contact op met Alista Beauty schoonheidssalon in Hilversum of boek direct een afspraak.